Sütik sütés nélkül
#Dinnye süti /floryka
Piros részhez: 12,5 dkg margarin, 20 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 1 piros ételfesték, 1 rumaroma, 2-3 cl. sárgadinnye vodka vagy víz
Zöld részhez: 12,5 dkg margarin, 30 dkg darált keksz, 1 zöld ételszínezék, 10 dkg porcukor2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz
A magokhoz kevés tortabevonó
Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép.
Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk.
A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is.
#Hóemberkék
A kókuszgolyó receptem szerint készítettem ezt a jópofa kis sütés nélküli sütit. Annyi változtatással, hogy most nem a meggylével készítettem mivel az megszínezte volna a hóembereket, hanem helyette tejet használtam.
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, kókuszreszelék, tej, esetleg lekvár
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és a szobahőmérsékletű vajjal. A tejből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Lehet lekvárral is ízesíteni. Egy keveset félre teszünk belőle mert abba a végén kakaóport teszünk, abból lesz a kalapja. Ha valaki szereti jó kókuszosan, akkor kevés darált keksz helyett tehet a tésztába is kókuszreszeléket. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszban. Összeállítjuk a hóemberkéket, egy kicsit összenyomkodjuk a 3 részt, hogy szét ne jöjjenek.
Az orra zizi, a szeme felaprított mazsola, a kabát gombok pedig francia drazsé.
#Emeletes élvezet
1. réteg : 25 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej ( nekem kb. 1.7 dl kellett )
A darált kekszet az átszitált porcukorral, a margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.
2. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ), 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
3. réteg : 2 cs. Aranka vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. ( én is kb. 10 – 12 percig vertem a habverőmmel ) Ezt simítsuk a túrókrémre.
4. réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére reszelt csokit tettem.
Tegyük hűtőbe, de nem muszáj órákig állni hagyni, én is 1 óra után felszeltem.
Könnyen elkészíthető sütés nélküli finomság!
Megjegyzések : Én annyit változtattam rajta, hogy az 1 rétegnél 30 dkg keksszel, és 6 - 6 dkg margarinnal és porcukorral készítettem, mert nagyon vékony lett volna az alsó kekszes réteg.
31 * 23 cm-es tepsiben készült és a recept mennyisége tökéletesen kitöltötte.
#Sport szelet
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
Nagyon finom és egyszerű recept!
Forrás :Andi konyhája - Sütemény és ételreceptek képekkel - G-Portál